piatok 29. apríla 2016

Travel Diary: Dublin, Ireland

Sobota, 16. apríla 2016, let Bologna => Dublin

Okolo siedmej hodiny večer miestneho času som priletela na letisko v Dubline. Tam ma čakalo úžasné prekvapenie, dôvod, pre ktorý som vôbec do Írska išla - kamarátka Karoline, ktorú som spoznala na jazykovom kurze na Malte v roku 2014. Pochádza z Brazílie, takže si viete predstaviť, že nie je úplne ľahké sa s ňou stretnúť alebo si zájsť na kávu. Mali sme sa stretnúť minulý rok, keď bola v Španielku, ale bohužiaľ, z osobných dôvodov som nakoniec nikam nemohla ísť. Takže keď mi oznámila, že sa chystá do Európy aj tento rok, nemohla som si takú príležitosť nechať ujsť. V Írsku som nikdy nebola, nevedela som čo čakať. Počula som rôzne názory a bola som sama veľmi zvedavá. 

Asi týždeň po tom, čo som si kúpila letenky sa mi na univerzite začala prednáška angličtiny. Prišla som na prvú hodinu a na obrazovke bola pustená veľká prezentácia, ktorej hlavnú stránku vypĺňala írska vlajka s nadpisom Ireland. Nemohla som tomu uveriť! Predmetom celého kurzu bola írska angličtina, ako sa v Írsku udomácnila, ako sa odlišuje od štandardnej angličtiny a podobne. Náhoda alebo osud? 

S Karoline sme si naplánovali malý "bus/train trip". Bola som tam len na šesť dní, čo nie je veľa, ale stačili nám na precestovanie pomerne veľkej časti Írska. Ale nebudem predbiehať, tento článok chcem venovať Dublinu. Bohužiaľ, v hlavnom meste som nestrávila toľko času, koľko by som chcela, ale nevadí, to je dôvod, aby som sa tam vrátila. Ako som už povedala, v sobotu večer som pricestovala a spolu s Karoline (ktorá bola tak milá a prišla ma čakať na letisko) sme sa vybrali hľadať náš hostel. Bývali sme v Avalon House Hostel , kde sme mali izbu aj kúpeľňu len pre seba. Všetko bolo čisté, pekne upravené, kúpeľňa síce veľmi malá, ale na jednu noc to úplne stačilo.

Nestihli sme sa ani poriadne nadýchnuť a už sme kráčali ulicami nočného Dublinu. Zoznámila som sa s veľmi príjemnými brazílskymi dievčatami, pivo nemohlo samozrejme chýbať a navštívila známy The Temple Bar, kde bolo neuveriteľné množstvo ľudí, ale malo to svoju atmosféru. Čo ma prekvapilo bol fakt, že aj v noci boli ulice plné ľudí. V lete som na to zvyknutá, je teplo, svetlo a jedine večer si človek odpočinie od horúceho slnka. Ale v Dubline bolo chladno a tma, ale zjavne to nikomu neprekážalo. 

Na druhý deň sme si naplánovali návštevu Guinness Storehouse a prechádzku po meste. Zobudili sme sa do slnečného ráno a posilnené raňajkami sme sa vybrali do ulíc. Dublin je krásny, zaujal ma a rozhodne mi jeden deň nestačil. Ale prvé dojmi sú veľmi pozitívne. Guinness Storehouse rozhodne stojí za návštevu, vôbec som také niečo nečakala. Je to obrovské, strávili sme tam niekoľko hodín a človek má stále čo vidieť a robiť. Bol to zážitok. A z vrchu je krásny výhľad na celé mesto. Rozhodne odporúčam návštevu, keby ste náhodu mali cestu do Dublinu. 

Bohužiaľ, týmto sa pre nás skončila návšteva Dublinu. O 16:00 sme autobusom vyrazili za ďalším dobrodružstvom, ale o tom až nabudúce...






Hello my dear readers, as some of you may know, last week I was in Ireland. It was a six-day trip. I went there especially to see my friend who came all the way from Brazil. I met her two years ago when we were studying English in Malta. I could not wait to see her again and I was so excited. And I can say that it was a perfect trip. I had so much fun and visited so many amazing places. I love traveling, thats for me the reason to live, to enjoy life and be happy. 

Today I want to show you photos from my first day in Dublin. Unfortunately, we did not have much time in Dublin but my first impression of it is amazing. I loved it and one day I would love to go there again and spend there more days. We went also to the Guinness Storehouse which was definitely worth it. I would highly recommend it if you go to Dublin. Have you ever been there? 

Our time in Dublin was short but very lovely. But now it is time for a new adventure. To be continued...



















7 komentárov:

  1. Wow these places look absolutely wonderful! Great pictures :)
    xx, Carmen - http://www.carmitive.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pred mesiacom som sa vrátila zo Severného Írska, ale leteli sme cez dublin takže teraz celkom lutujem, že sme nešli do Dublinu o deň skôr a aspoň niečo by sme z neho videli :( Skvely post a super fotky! :) Teším sa na ďalšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pred mesiacom som sa vrátila zo Severného Írska, ale leteli sme cez dublin takže teraz celkom lutujem, že sme nešli do Dublinu o deň skôr a aspoň niečo by sme z neho videli :( Skvely post a super fotky! :) Teším sa na ďalšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nadhera :) Do Dublinu se chci uz dlouho podivat :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Looks like you had so much fun during your travels! It makes me want to pay Europe another visit some time soon.

    xx
    atsunamatsui.com

    OdpovedaťOdstrániť