sobota 25. septembra 2010

The Holiday

Práve v tejto chvíli sa pozerám na jeden z najkrajších filmov vôbec, Prázdniny (The Holiday). A nemôžem sa ubrániť myšlienkam na zimu, sneh, ale hlavne, na Vianoce. Ja viem, že sa vám to bude zdať trochu zvláštne, veď ešte nám zostávajú do Vianoc tri mesiace, ale tento film ma prinútil myslieť na toto krásne obdobie, najkrajšie a najvrelejšie! Ale o Vianociach toho ešte veľa napíšem, keď bude ten správny čas. Teraz ma zaujíma váš názor na tento film, teda tí, ktorí ste ho videli. 

Pre mňa je to najúžasnejší film, ktorý mi každýkrát zdvihne náladu a urobí ma veselejšou a radostnejšou. Keď som sa ráno zobudila, krásne svietilo slnko a ja som bola rada, že nemusím ísť do školy. Ale keď som si pustila tento film, zdvihla sa mi nálada ešte omnoho vyššie. Takže vám ho doporučujem, keď vás prepadne zlá nálada a nebudete mať na nič náladu. Ľahnite si, urobte si pohodlie, uvarte kávu alebo čokoľvek čo máte radi a pustite si tento film, uvidíte čo to s vami urobí. 

Je to o dvoch ženách. Jedna (Cameron Diaz) má všetko čo chce. Nádherný veľký dom v L.A., veľmi výnosnú prácu, ale postupne zistí, že to nie je v živote všetko. Druhá žena (Kate Winslet) žije v malom domčeku na kraji malej dedinky v Anglicku. Je to naozaj magické miesto. Dokážem si predstaviť život v tom malom domčeku, s predzáhradkou a malými oblokmi. Ale aj ona je nešťastná, muž, ktorého tri roky miluje sa žení. Robí si z nej svoju „slúžku“ a vodí ju za nos. A ona, ako po uši zamilovaná žena na to vždy skočí. Tieto dve ženy si na dva týždne (počas Vianoc) vymenia domy. A tam začína ich dobrodružstvo. Nakoniec obidve nájdu to, po čom túžia. Koniec je to naozaj krásny.

Príjemné pozeranie!

Vypočujte si tú prekrásnu hudbu :)


7 komentárov:

  1. I love The Holiday!!!!
    Please follow me (if you like my blog)!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přiznávám (a stydím se), že jsem tento film ještě neviděla. Ale napravím to. Zítra večer. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. o tom jsem už slyšela.. musím si to někdy pustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten film som videla uz davnejsie...a jeden z tych lepsich filmov:)pekny na odreagovanie sa:)
    Moira

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů :)

    OdpovedaťOdstrániť