sobota 19. februára 2011

zo spomienok

Je trochu zvláštne rozprávať vám o niečom čo sa stalo pred týždňom, ale náš internet prešiel veľmi zlým obdobím, ale dnes sa konečne z tmavého depresívneho stavu prebral a ja mám možnosť znovu sa vám ozvať. Minulý článok bol veľmi optimisticky naladený v dôsledku krásneho týždňa, ktorý som prežila. Bol to naozaj prekrásny týždeň, ktorý by mal byť zaznamenaný. Rozprávala som vám priebeh prvých dní, ale bez piatočného dňa by to nebolo kompletné, ktorý bol jednoducho skvelý. 

Ráno som si mohla dlhšie pospať, zobudili ma lúče slnka, ktoré svietilo počas celého minulého týždňa. Pripravila som sa, obliekla som si jarnú bundu a na krk dala nový náhrdelník so srdiečkom. Bola som dohodnutá so Sylviou, že pre mňa príde o jedenástej. Samozrejme, ako pravá Talianka prišla skoro o polhodiny neskôr a mohli sme vyraziť, smer Bologna. Myslela som si, že presedíme od jednej hodiny do tretej na prednáške o kine a pôjdeme naspäť, pretože ona už o štvrtej mala byť v práci. Išla som s tým, že sa preveziem v aute (vypočujem skvelú hudbu) a uvidím veľa nových ľudí. Prednáška bola o niečo zaujímavejšia než prvýkrát, ale stále to nebolo ono. Spoznala som dievča menom Giulia, ktorá si sama balila cigarety, čo na mňa zapôsobilo. Keď sme čakali na autobus, ktorý nás mal zaviesť na parkovisko, kde sme nechali auto, povedala som Sylvii, že sa mi to balenie cigariet veľmi páčilo. Ona mi na to povedala, že v aute má na to všetky veci, dokonca aj taký strojček , s ktorým sa to krásne „ušúľa“! A tu sa prejavila moja zvedavosť, keď som sa jej opýtala, či ma to nenaučí robiť. 

Keď sme už sedeli v aute (ja už som všetky veci potrebné na ušúľanie cigarety prezrela) a vyšli sme na cestu, zrazu sme sa objavili v dlhej rade áut, ktorá sa hýbala veľmi pomaly. Už boli skoro štyri hodiny a my sme ešte stále boli v Bologni, Sylvia sa rozhodla, že ideme do nákupného centra. Zavolala do práce že nestihne prísť a už sme boli na ceste za obchodmi. Keď sme sa dostali z Bologne na diaľnicu Sylvia spomenula, že si urobíme deň v štýle Sex and the city (aj ona ten seriál miluje). Ja som so smiechom prikývla a cítila som sa krásne. Potom sa náš rozhovor znovu točil okolo tohto skvelého seriálu a ona spomenula koktail cosmopolitan, ktorý počas celého seriálu Carrie s obľubou pije. Ona ho skúšala a veľmi jej chutil a chcela vedieť či som ho už pila. Samozrejme, že ja som nemala žiadnu príležitosť ochutnať ho, ale vždy sa mi to v tom seriáli veľmi páčilo. Sylvia s rozhodným hlasom povedala, že ma zoberie večer von a musím ho ochutnať. Myslíte, že som proti tomu niečo namietala?! ...

Nakupovali sme, prechádzali obchody (hlavne kníhkupectvo, naša spoločná vášeň), prišla jej sestra aj s jej skvelou mamkou, rozprávali sme sa, jedli dobrú pizzu a ešte lepšiu zmrzlinu. Večer som skúsila cosmopolitan a bol skvelý, točila sa mi hlava, naučila som sa baliť cigarety a začalo ma to neskutočne moc baviť a spoznala som jej priateľa. Fantastický deň, fantastický celý týždeň! 

5 komentárov:

  1. :) ..máš na čo spomínať heh ..pekná kabela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. cela super!
    mne sa nikdy nepodarilo mat takuto blond. vzdy mit o zltlo :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. like it!! Od hlavy až k patě! Resp.kolenům, víc není vidět :-D a to srdíčko <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. na 1 fotke mi pripominas mary-kate olsen. :)

    OdpovedaťOdstrániť