utorok 24. augusta 2010

Splnený sen

Nemusím písať, že prázdniny sú definitívne u konca, pretože vo vzduchu je už cítiť napätie a smútok, ktorý sprevádza koniec dvoch krásnych mesiacov nič nerobenia, odpočinku a zábavy. A napätie z blížiacej sa školy a s ňou spojených povinností je naozaj všade. Keďže mám nový blog, kde chodia nový ľudia, ktorí nečítajú môj prvý blog, ktorý mám už vyše roka, mala by som vám napísať niečo z toho čo nové ma tento rok čaká.

Idem do tretieho ročníka, ale s tým rozdielom, že nastupujem na gymnázium v Taliansku. Moja mama má už skoro päť rokov priateľa Taliana, s ktorým sa zoznámila na internete. Ja viem, že to znie úplne neuveriteľne a ako vystrihnuté z nejakého filmu, ale zatiaľ je ich vzťah dobrý a myslím, že mali veľké šťastie. Pretože nie každému sa podarí nájsť dobrého priateľa takouto cestou. Týmto sa mi zmenil život úplne od základov. Zrazu niekoľkokrát za rok jazdím do Talianska a prežívam tam naozaj prekrásne chvíle, zdá sa mi to ako úplne iný svet. Nikdy predtým by som si nemyslela, že budem mať takúto možnosť. Keď sa prvýkrát spomenulo, že by tu bola tá možnosť, ísť tam študovať, tak som nechcela veriť, ale napriek tomu som neváhala a skočila som po tejto príležitosti. Veľa ľudí ma obdivuje za toľkú odvahu. Ale mojim veľkým snom je vycestovať, nežiť na Slovensku, pretože zatiaľ ma tu žiadne veľké šťastie nepostretlo. A zrazu sa môj sen stal skutočnosťou a za tri týždne odchádzam do Talianska a predpokladá, že sa sem dostanem až na Vianoce. Samozrejme, obávam sa toho. Nie je to ľahká vec, opustiť všetko a prísť do cudzej krajiny a všetko sa učiť v cudzej reči, ale pevne verím, že to zvládnem. Poznám veľa mladých ľudí, ktorí takto študovali rok v zahraničí a každý si to neviem vynachváliť. Tak mi držte palce!

Včera bolo u nás krásne teplé počasie, preto som sa so slečnou G. vybrala na kúpalisko. Bola som tam prvýkrát počas tohto leta a naozaj sme si to užili. Opálila som si len jednu časť tela, pretože som stále ležala na bruchu, takže mám chrbát mierne červený. Takže dúfam, že sa niektorý deň ešte vyčasí a budem si môcť ,,opiecť“ aj moju prednú časť tela. Inak posledné prázdninové dni trávim so svojimi priateľkami nad pohárom dobre vychladenej kofole. 




6 komentárov:

  1. tak to zavidim studovat v taliansku by som aj ja chcela :D moja mama ma zas frajera anglicana,ale tam ma to az tak nelaka,to pocasie je otrasne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ta retiazka je super ;)

    http://fashionsmajlik.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pridávam sa k ľuďom, ktorí ťa obdivujú, aj by som asi nemala odvahu tak odcestovať niekam, kde nikoho nepoznám... aj ke´d by to bola určite skvelá skúsenosť, a celé by to muselo byť super, tak ti držím palce! :)
    a skvelé fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. drzim palce.. nie kazdy ma take stastie.. :) dufam, ze vies dobre po talianksy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. me se nejvice libeji ty korale, jsou prekrasne.!!! A drzim moc palce se vsim co te ceka...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Určitě to tam bude skvělí, přeji hodně štěstí!:)
    Fotka vlasů je perfektní!

    OdpovedaťOdstrániť