nedeľa 16. apríla 2017

Travel Diary: Madrid, Spain, Day 2

Druhý deň v slnečnom Madride sme začali naozaj fantasticky. Navštívili sme budovu jednej kultúrnej organizácie Círculo de Bellas Artes, ktorú vám rozhodne odporúčam vidieť. Na siedmom poschodí sa totiž nachádza veľká terasa, z ktorej je krásny výhľad na mesto. My sme mali naozaj šťastie na počasie. Na terase je aj bar, takže si môžete posedieť, niečo si vypiť a kochať sa výhľadom na Madrid - to sme presne urobili. Zvyšok dňa sme znovu strávili v centre mesta. 

Večer ma čakala skúška života. Moja kamarátka, za ktorou som tam prišla si počas plánovania nášho výletu pomýlila dátumy jej odletov späť do Brazílie. Takže nakoniec sme zistili, že ona už v pondelok 20teho musí odletieť späť do Portugalska a odtiaľ domov. Ale ja už som mala kúpené letenky a ubytovanie do stredy a nechcela som stratiť peniaze. Popravde som mala trochu strach stráviť dva dni a dve noci úplne sama v neznámom meste, ale v kútiku duše som sa tešila a chcela som to kvôli sebe zvládnuť. Neuhádnete čo sa ale stalo! 

V pondelok som teda naozaj zostala sama, strávila som po prvýkrát celú noc sama a ešte k tomu ďaleko od domova. A ten let mojej kamarátky do Brazilie mal v utorok veľmi dlhú zastávku práve v Madride, takže sme ešte celý deň strávili spolu a večer odletela smerom domov. 
Stalo sa vám to už niekedy, že ste zostali v neznámom prostredí úplne sami?



Our second full day in sunny Madrid was great. We visited Círculo de Bellas Artes where, on the very top, there is a terrace with an amazing view on the city. There is also a bar so you can have a drink and admire the view. We were very lucky because the weather was beautiful and warm. Can you ask for more? We spent there quite some time and we loved it. The rest of that day we spent in the city center again. 
When we were planning this trip, my friend mistook her flight dates back to Brazil. So we discovered that she have to leave on Monday the 20th. But I bought my tickets for Wednesday. So I had to stay there two days and two nights all alone. I was afraid at first, but then I was excited and wanted to proof myself that I can do it. Fortunately, her flight to Brazil had a very long delay on Tuesday so we spent the whole day together. 
















7 komentárov:

  1. Miluji Madrid, mam na něj super vzpomínky. Hned bych jela! :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Do Madridu by som sa rada išla pozrieť! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásné fotky! :) Španělsko mám hrozně ráda, ale bohužel jsem ještě nebyla v Madridu, tak doufám, že se tam někdy podívám :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc krásné fotky. Ve Španělsku jsem byla jako malá a musím si to trošku oprášit. Zatím jsem dávala přednost Portugalsku, tak snad příští rok :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné fotky! Nikdy jsem ve Španělsku nebyla, ale hrozně bych chtěla! x

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné fotky! TO jste si to určitě krásně užily. Já se chystám s holkama v červnu Barcelona + Lisabon, tak uvidíme :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť