pondelok 2. mája 2016

Run, Baby, Run

Milí čitatelia, prvý článok na téma cvičenie, motivácia a zdravý životný štýl (tu) sa vám páčil, čo ma veľmi teší, ďakujem vám za pekné komentáre. O tom čo robím doma som vám už písala, ale čo robím okrem toho? Obľúbila som si behanie. Pred pár rokmi by som tomu nechcela uveriť. Na základnej aj strednej škole som doslova behanie nenávidela. Všeobecne hodiny telesnej výchovy boli pre mňa otravou. Ale v lete roku 2014 ma prepadla myšlienka začať chodiť behávať. Už som sa s tou myšlienkou dlho pohrávala, ale nikdy som na to nedostala odvahu. Dnes som neskutočne rada, že som prekonala strach a išla som do toho!

Zostavila som pár bodov, ktoré by vám mohli k behaniu pomôcť a motivovať vás: 

1. Vo dvojici to ide lepšie: Ako som písala, na začiatku som mala strach. Hanbila som sa vybehnúť sama, nemala som na to odvahu. Keď sa na to pozerám spätne, vôbec tomu nerozumiem. Preto ma napadlo, že by som mohla prehovoriť mamku, aby išla so mnou. Moja mamka nikdy veľmi necvičila, keď bola mladá, hrala závodne tenis, ale to je všetko. Trvalo mi to presviedčanie trochu dlhšie, ale nakoniec som to dokázala a pustili ste sa do behania spolu. A musím povedať, že mi to veľmi pomohlo behať na začiatku vo dvojici. Teraz keďže každá bývame inde, nebeháme spolu tak často, preto sa vždy veľmi teším, keď príde za mnou do Talianska a vybehneme spolu ako za starých čias :) 

2. Odmena: Skvelou motiváciou je odmena. Či už si uvaríte nejaké super jedlo po behu, alebo si kúpite niečo nové na seba. Môže to znieť zvláštne, ale keď ste spokojní s tým ako vyzeráte, s vaším outfitom, behanie vám pôjde lepšie a budete mať z toho väčšiu radosť. 

3. Hudba: Neviem si predstaviť behanie bez počúvania hudby alebo v poslednej dobe tiež audio-kníh. Keď behám s mamkou, veľakrát si ani telefón so sebou neberiem, ale keď behám sama, vždy musím mať niečo v slúchadlách pustené. Rytmická hudba ma motivuje, baví ma, dodáva mi energiu a tiež mi pomáha behať rýchlejšie. Stiahnite si preto svoje obľúbené rýchlejšie pesničky do mobilu a šup na to!

4. Inšpirujte sa: V časopisoch, na instagrame, na youtube sledujem ľudí, ktorý si idú za svojím cieľom, trénujú a pracujú na sebe, to ma veľmi inšpiruje a dodáva mi to motiváciu pokračovať a nevzdávať sa. Zapamätajte si, keď to dokážu iní, dokážete to aj vy! 

5. "Ten" pocit: Je to to isté ako som písala v minulom článku. Keď mám ťažký deň a viem, že by som mala cvičiť alebo ísť behať, ale veľmi sa mi nechce alebo je škaredé počasie, spomeniem si na ten pocit šťastia čo cítim, keď skončím a to ma doslova nakopne. 

Ako sa vy motivujete či už na cvičenie, beh, alebo inú športovú aktivitu?






top, bra: H&M, leggings: Mango, headphones: Happy Plugs 


Dear readers, I am happy that you enjoyed my first post about fitness and healthy lifestyle and I want to thank you for your lovely comments. Today I want to talk about running. Almost two years ago I started regularly running and I still cannot believe it because I used to hate it. Now I love it and I can't imagine my life without it. 

I created a list of five tips which hopefully will help motivate you to start running. Lets see them.

1. Two is better than one: I remember that I was so scared to go alone. I was thinking that everyone would look at me and judge me. I know, I was sooo silly! So I decided to persuade my mom to go with me. After a while I managed to convince her so we started together and it was great. I think it is very nice to go in two. You don't feel so alone. Now we both love it but, unfortunately, we live in two different places so we can't run very often together anymore.  

2.  Reward yourself: When you finish your run, cook for yourself something that you like. Every now and then buy yourself new clothes for running. I know that it may sounds strange, but if you feel nice and confident in your outfit, your running experience will be better and you will enjoy it more. 

3. Music: Listening to music or recently also audio books is important for me. Music motivates me, gives me energy and helps me go faster. So download your favourite music in your phone and off you go! 

4. Get inspired: Everywhere on the internet or in magazines you can see many people working hard towards their dreams, training like crazy. They should inspire you to start doing it too. Seeing those people I feel motivated and inspired and I want to be better. Always remember, if they can do it, you can do it too! So do not give up! 

5. "that" feeling: Everytime I just don't want to workout or go running, I remember that feeling afterwards. I remember how happy I always feel and that pushs me to do it. 

I hope these five tips were helpful for you. Tell me what do you do to stay motivated? 

6 komentárov:

  1. Super článok :) Mňa vždy najviac motivuje, keď si kúpim nejaký pekný kus oblečenia na cvičenie :D Sa neviem dočkať kedy v ňom pôjdem cvičiť! :D Ale takisto samozrejme ma poháňa vpred aj predstava ako chcem aby som vyzerala :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odměna je vážně skvělou motivací, ale dokopat se k tomu cvičení, to už je horší! :)

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tiež by som rada behávala, ale celkové momentálne podmienky mi nevyhovujú, pre mňa je beh relax a "vypnutie", a nie pobehovanie okolo cesty, domov či pomedzi ľudí, potrebujem prírodu a klud, a to je niekedy ťažko realizovateľné :D ten top je parádny!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak určitě bod č. 1..nakonec, něco s Patrikem společně teď chystáme a fakt v tom musíme jet oba, jinak by to bylo sakra těžké..
    Bod č. 2 určitě taky, i když tady ty odměny ja kladu trochu výš..jakože pojedeme někam na výlet, dovolená bude exotičtější apod. =D
    Bod č. 3 - někdy jo, jindy je fajn nechat se obklopit tichem..
    Bod č. 4 - toto neprovozuju v žádném případě..nějak jsem už přejezený všech motivátorů a úspěšných lidí, mnohdy za nimi stojí tým dalších lidí anebo ještě líp, nepotřebují den co den chodit do práce =D, motivuju se sám =P
    Bod č. 5 - kdysi na mě zabíral =D, dnes jsem asi už příliš pohodlný (anebo mnohem víc unavený po pracovním dni..), takže s tímto je to těžké..

    Fuha, jsem se rozepsal =). Každopádně, je super, když někdo pro sebe a své zdraví něco dělá, takže každý si musí najít tu svou správnou rovnici ;)

    Michael
    MesHommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nice post!
    Check my blog and my new post*
    www.a-be-atriz.com
    xx, A Be-atriz

    OdpovedaťOdstrániť