štvrtok 4. novembra 2010

Oheň v kozube

Po odchode mojej mamky a babky späť na Slovensko som zostala naozaj veľmi smutná. Tentokrát som sa musela lúčiť aj s druhou milovanou osobou a to bolo na mňa už trochu moc. Ale myslím, že to zasa bude dobré, cítim sa už lepšie a znovu sa usmievam, hlavne, keď sa dnes ukázalo slnko po niekoľkých dňoch, kedy bolo len zamračené a upršané nebo. 

Včera som celý deň venovala biológii, prokariotickým bunkám a podobným organizmom. Dalo mi to naozaj zabrať, keď som prekladala desať strán učiva, aby som tomu rozumela. A popritom sa dôležité veci učila spamäti (pripomínam, že v taliančine). Ale bavilo ma to a robilo mi radosť, keď som si dokázala zapamätať rôzne názvy a poučky. Na druhej strane aspoň som nemusela myslieť a premýšľať, pretože potom je mi vždy smutno, takto som mala veľa práce a zamestnaný mozog. 

Uvedomila som si, že už dlho som sa poriadne s niekým nepozhovárala. Niekoľko hodinové rozhovory so slečnou G. alebo A. pod našim oknom mi naozaj chýbajú. Keby ste mali niekto chuť mi niečo povedať alebo sa opýtať, tak mi kľudne napíšete na môj e-mail (maria.hanzalikova@zoznam.sk), ja budem naozaj veľmi potešená. Už sa neviem dočkať Vianoc, kedy pôjdem domov, ale aj na samotné Vianoce a na atmosféru, ktorá v tomto období prúdi vo vzduchu. Ešte to nie je úplne isté, ale predpokladám, že pôjdem domov dvadsiateho prvého decembra a pôjdem sama autobusom, to bude naozaj zábava. 

Príjemné chvíle strávené s mojou rodinou...

 (ospravedlňujem sa za zlú kvalitu fotiek)

5 komentárov:

  1. aww, citim s tebou. ja som odisla zo Slovenska pred 10timi rokmi a to lucenie je este stale tazke!
    Drzim palce s ucenim, ja som studovala tu v nemcine a tie prve semestre boli hrozne! Mala som pocit, ze v zivote nebudem nicomu rozumiet... Ale tak, zmenilo sa to ;-)

    xxx
    Marcela
    Times Like Mine

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jak si se dostala k studiu biologie v Itálii? Vypadá to, že hodně cestujete...závidím a objevuji...jen foť ať můžem cestovat tak trochu s tebou :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tyyjo dobry :) tvoji mamince to moc slusi a tobe taky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. maximalne ta obdivujem za tu Biologiu.

    OdpovedaťOdstrániť