utorok 14. júna 2016

Bobiknannie Reads /2/

Zdravím vás, milí čitatelia. Aj keď leto ešte oficiálne nezačalo, vonku už je krásne teplo. A kedy je ten najlepší čas na čítanie, keď nie práve v lete? Zdá sa mi, že ľudia majú viac času a chuti začítať sa do nejakej knihy, ktorú možno už dlho oprašujú na poličke. Ja osobne čítam počas celého roka, dokonca aj počas skúškového obdobia. Ale väčšinou je to len niekoľko málo stránok pred spaním. Môžem byť akokoľvek unavená, nikdy nejdem spať bez prečítania pár riadkov. Preto sa vždy veľmi teším na leto, kedy mám na čítanie viac času a púšťam sa aj do náročnejších kníh, ktoré si vyžadujú viac pozornosti. 

Dnes mám pre vás pár typov na knihy, ktoré si toto leto môžete prečítať. Sú to štyri romány, ktoré ma všetky niečím nadchli a ktoré každému vrelo odporúčam. Začala by som asi s tou najdlhšou knihou, akú som doposiaľ čítala - Stehlík (The Goldfinch) od Donna Tartt. Anglická verzia, ktorú som ja čítala má viac ako 800 stránok. Áno, čítate správne! Zatiaľ som dlhšiu knihu nikdy nečítala. Ale poviem vám, ničoho neľutujem. Najprv sa to zdá veľa, na začiatku si myslíte, že sa asi konca nedočkáte. Ale po pár stránkach vás to doslova chytí a nepustí. Kniha zachytáva detstvo, dospievanie a časť dospelosti Thea, ktorý sa počas svojho života musí prekonať veľa nástrah, ktoré si naňho život prichystal. Verte mi, nebudete chcieť knihu pustiť z ruky. Ja som s ňou chodila aj do školy, aby som počas hodinovej cesty autobusom mohla čítať. To je čo povedať na to, aká tlstá a ťažká tá kniha je. 

Na odľahčenie nálady a mysle by som zvolila knihu Since You've Been Gone od Morgan Matson. Túto knihu som si chcela už dlho prečítať a konečne prišiel na ňu čas. Práve som asi v tretine a veľmi ma baví. Som zvedavá ako to dopadne. V krátkosti vám poviem, že celá kniha sa točí okolo Emily a jej najlepšej kamarátky Sloane, ktorá na začiatku letných prázdnin bez jediného slova zmizla spolu s rodinou. Emily nemá tušenia, kde môže byť. Jedného dňa jej príde list a podľa písma pozná, že je od Sloane. V liste jej Sloane napísala úlohy, ktoré Emily musí splniť, na ktoré by normálne sama nemala odvahu. A tu začína jej veľké dobrodružstvo. Čo sa stane až splní všetky úlohy? 

Posledné dve knihy sú obe thrillery - Dievča vo vlaku od Paula Hawkins a Našepkávač od Donato Carrisi. Kniha Dievča vo vlaku bola veľkých hitom minulý rok a aj keď väčšinou nečítam kriminálky, bola som zvedavá o čom to je. Rozhodne ma kniha nesklamala a určite si ju prečítajte, keď budete mať možnosť. Chcem skôr rozprávať o knihe Našepkávač, ktorá ma ohúrila omnoho viac. Neviem  ju slovami popísať. Nikdy som necítila také pocity ako počas čítania práve tejto knihy a po jej dokončený som ešte dlho nemohla na ňu prestať myslieť. Ešte teraz, keď si na príbeh spomeniem, mám husiu kožu. Keby ste si mali vybrať len jednu knihu, ktorú si chcete toto leto prečítať, siahnite práve po Našepkávači. Sami zistíte prečo.

Čítali ste niektorú z menovaných kníh? Akú knihu máte práve rozčítanú? Kedy a kde najčastejšie čítate?

twitter / instagram / snapchat - Bobiknannie



6 komentárov:

  1. Super článok :) Vidím, že rada čítaš :))
    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY : partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Goldfinch mam doma uz asi rok a pol a stale som nemala cas sa nou preluskat, nastastie ide leto to znamena ze mooore casu :D tak dufam. inak skvely vyber!


    7bluedots.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ajjjjj. Výborný. Připíšu na seznam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jsem tu poprvé a hned mě zaujali italské názvy..sama mám italské občanství, takže hned roztaaju, když má někdo něco společného s itálii! :)
    JInak Dívku ve vlaku jsem četla a je to super, už se těším na film, i když velmi často mám raději knihy! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovedaťOdstrániť