štvrtok 2. júna 2016

Travel Diary: Cortona and Arezzo, Tuscany 2016

Drahí čitatelia, na budúci týždeň mi začínajú prvé skúšky. Všetko to tak rýchlo uteká, že sa nestíham diviť. Viem, že mnohí z vás už určite so skúškami končíte, alebo máte pred sebou už len posledné. V Taliansku to funguje trochu odlišne a skúšky nám začínajú až v júny a tiahnu sa až do polovice júla. Takže mám toho ešte pred sebou veľa a viete si asi predstaviť moje nadšenie. Zaujímalo by ma, akí ste študenti (alebo akí ste boli, tí, ktorí už to máte za sebou)? Bojíte sa, nespíte, nejete? Alebo ste ten typ študenta, ktorý na skúšky príde v úplnej pohode, bez žiadneho stresu a strachu? Ja som skôr ten prvý prípad. Nie je to až tak extrémne, ale musím sa priznať, že sa väčšinou zbytočne priveľmi strachujem, som v neustálom napätí a nemyslím na nič iné. Dúfam, že to úspešne zvládnem a bude to čoskoro za mnou a budem si môcť vychutnať leto. 

Dnešný článok bude o mojom štvordňovom výlete v Toskánsku. Na začiatku mája som s mojím otcom, s jeho priateľkou a s ďalšími kamarátmi navštívila Cortonu a Arezzo. Bývali sme v malebnom penzióne Monastero San Silvestro, ktorý pôvodne býval kláštor a neskôr kostol a dnes je z neho cítiť úžasná starobylá atmosféra. Cortona ma doslova nadchla. Je to menšie mesto, posadené na kopci s krásnym výhľadom na Toskánsku krajinu s olivovníkmi kam sa len pozriete. Myslím si, že fotky to vystihnú lepšie ako moje slová. Toskánsko je nádherná oblasť a každému ju odporúčam navštíviť. 
Boli ste niekto na týchto miestach? 

P.S. Už som aj ja na Snapchate. Kto chce, môže si ma pridať - Bobiknannie.



Hello, my lovely readers. I hope you are doing well. My exams start next week so I am feeling a little nervous. I am curious to know what type of student are you? Are you the anxious one or are you usually quite calm and confident? I am definitely the first one. During this period I am always agitated, I am not thinking about anything else and I am afraid of not doing my best and failing. I hope it will be fine. 

In today's post I will show you photos from my trip to Tuscany. At the beginning of May my father with his friends came to Italy and together we went to visit Tuscany. I love this part of Italy. We visited Cortona and Arezzo. I must say that I loved Cortona more. It is small town which rises on a hill and everywhere you can see olive-groves. And the view is amazing. I would recommend to everyone to go visit Tuscany if you will have a chance. Have you ever been there? How did you like it? 

P.S. I am on Snapchat now. If you want, add me. I am there like Bobiknannie. 
































7 komentárov:

  1. Tuscany is breathtakingly beautiful! Stunning pictures!

    xo
    http://www.carinavardie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och bože, ako Ti tento výlet závidím. Aj ja už potrebujem dovolenku. Možno sa nechám inšpirovať a tento rok skúsim Toskánsko. :)

    Betty
    https://www.elisette.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Beautiful photos,I really want to visit Tuscany since I saw the movie "Under the Tuscan sun",I totally fell in love with that place.

    Alexandra ~ Impavid Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Great Photos, this place looks amazing!

    http://industrialbarbie.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak to jsou překrásné fotky! Vše vypadá tak idylicky a příjemně! Musela sis to užít!

    my-innercare.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť