nedeľa 19. februára 2017

Bannana & Blueberry Muffins

Milí čitatelia, dnes som si pripravila trochu netradičný článok. Budeme spolu piecť! Priznám sa, že ja veci z múky nejem už veľmi dlho. Ale baví ma zdravá strava a tiež pečenie, takže keď mám čas a chuť, rada si nájdem nejaký zdravší recept, ktorý hneď skúsim. Tentokrát som vybrala banánovo-čučoriedkové muffiny, ktoré som upiekla mamke na raňajky. Chutili jej. Samozrejme v nich nie je žiadny cukor, takže možno nejakým sladkým jazýčkom chutiť veľmi nebudú. Ale tí, ktorí majú radšej zdravšie varianty si prídu na svoje. 


Pripravte si:

250 g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
2 rozmačkané banány
150 g čučoriedok
štipku soli

3 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice rastlinného oleja
1 väčšie vajce
185 ml mlieka

Najprv si zapnite trúbu na 180°C a pripravte si dve misy. Vo väčšej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva, škoricu, a soľ. Na tanieri si rozmačkajte dva zrelé banány a pridajte ich spolu s čučoriedkami do misy. Veľmi ľahko vmiešajte ovocie do múky. 
V druhej miske zasa zmiešajte dokopy med, olej, vajce a mlieko až z toho nevznikne hladká zmes, ktorú následne vmiešajte do prvej misy so suchými ingredienciami. 
Pripravte si plech na pečenie muffinov. Ja som mala menšie kočíky, takže mne z tejto dávky vyšlo 15 menších muffinov. Pečte ich na 180°C asi 20 minút. Dobrú chuť!

3 komentáre: