nedeľa 9. novembra 2014

The "Me Time" Tag

Na internete som našla tento „Me Time“ tag, ktorého otázky ma zaujali, preto som sa rozhodla, že vám na ne odpoviem a tým vám niečo na seba nové prezradím. Každý človek by si mal raz za čas nájsť čas sám pre seba. Je dôležité si odpočinúť, načerpať novú energiu a sústrediť sa na samých seba. Takýto „me time“ mám veľmi rada a vždy, keď si nájdem na seba voľnú chvíľu, snažím sa ju čo najviac vychutnať. Ale teraz už prejdime na otázky, ktoré sú pôvodne v angličtine, ale keďže dnes už skoro každý anglicky rozumie, nechala som tie otázky v pôvodnom znení (dúfam, že to nebude nikomu prekážať). 



1.What do you watch or read during me-time? 
Ja som vášnivý čitateľ, takže keď sa naskytne aspoň chvíľka voľného času, s najväčšou pravdepodobnosťou ma nájdete zabalenú v príjemnej deke, s teplým čajom, okuliarmi na nose a s dobrou knihou v ruke. A čo najradšej čítam? Väčšinou romány rôzneho druhu a témy. Keď by vás zaujímalo čo práve čítam a aké knihy sa mi páčili, môžete navštíviť môj Goodreads profil. Ale samozrejme neodmietnem nejaký dobrý film alebo seriál. Ale keď sa zamyslím, tak jediné čo pozerám, keď si naozaj poviem, že chcem stráviť nejaký čas len sama so sebou, tak to je jedine seriál Sex v meste. To je pre mňa najlepší seriál všetkých čias a videla som ho už toľkokrát, že viem naspamäť celé dialógy. 

2.What do you wear during me-time? 
Väčšinou svoj čas pre seba trávim doma, kde najradšej nosím niečo pohodlné a príjemné. A teraz v chladnejšom období nesmú chýbať mäkučké deky a vankúše, keď sa človek doslova váľa v posteli alebo na pohovke. 

3.What are your me-time beauty products? 
Ako som už povedala, väčšinou som doma, kde sa make-upu veľkým oblúkom vyhýbam. Ale hydratáciu tváre a tela rozhodne nepodceňujem, nemám rada, keď mám suchú pokožku. Takže dobrý hydratačný krém je pre mňa dôležitý. Veľmi som si na tvár obľúbila toto sérum od Estée Lauder. Budem úprimná, nie je to najlacnejšia záležitosť, ale keby ste mali možnosť, rozhodne ho skúste. Ale keď náhodou idem von, nemám rada na sebe priveľa make-upu, preto som si obľúbila BB krémy, ktoré sú ľahké, nechajú vašu pokožku dýchať, ale zjednotia odtieň pleti a zamaskujú nedokonalosti. 

4.Current favourite nail polish? 
Väčšinou mám rada tmavšie odtiene lakov alebo prírodné farby. V poslednej dobe som si obľúbila laky Rimmel. 

5.What do you eat/drink during me-time? 
Ako som už písala, väčšinou svoj čas trávim čítaním kníh alebo pozeraním nejakých filmov/seriálov a tieto činnosti si neviem predstaviť bez horúcej šálky kávy alebo čaju. A čo sa týka jedla? Nemám nejaké konkrétne jedlo, ktoré by bolo typické pre tieto chvíle.

6.Current favourite candle? 
Pred pár dňami som bola na nákupoch a všade už mali veci na Vianoce. A počas prechádzania pomedzi regálmi mi do oka padla pekná červená sviečka, ktorá krásne voňala jablkovo-škoricovou vôňou. A samozrejme, že som ju musela mať.

7.Do you ever have outdoor me-time? 
Už som to vyššie spomínala, že väčšinou svoj me-time trávim doma, ale niekedy takýto čas považujem aj nakupovanie s mamkou. Milujem nákupy s ňou, vždy si to veľmi užijeme. Alebo len malá zastávka na káve v obľúbenej kaviarni, príjemná prechádzka alebo cvičenie – aj toto považujem za svoj me-time, pretože si pri tom odpočiniem, načerpám energiu a popremýšľam nad mnohými vecami. 

8.Would you ever go see a movie alone? 
Ešte som sama v kine nebola, ale vôbec by som sa tomu nebránila a nevidím na tom nič zvláštne alebo niečo, z čoho by ste mali mať strach alebo sa hanbiť. 

9.Favourite online shop? 
Priznám sa, že oblečenie nemám vo zvyku nakupovať cez internet, mám radšej obchody, kde si veci môžem prezrieť, skúsiť materiál a vyskúšať si ich ako vyzerajú oblečené. Jedinou vecou, ktorú kupujem cez internet sú knihy a tie objednávam zo stránky martinus.sk 

10.Anything to add? What else do you do during me-time? 
Počas me-time rada pracujem na blogu, píšem, počúvam hudbu, rada si lakujem nechty alebo si urobím nejakú masku na tvár alebo bublinkovú kúpeľ. Je veľa možností ako môžete stráviť váš čas, ktorý máte sami pre seba. Len robte to čo vás baví, z čoho máte radosť a a čo vás napĺňa. Prajem vám, aby ste sa sami so sebou cítili dobre a spokojne. 



Keď sa vám tento tag páči, neváhajte a urobte ho, zodpovedajte na otázky. Ja som zvedavá ako vy trávite váš me-time. Napíšte mi do komentára ako si ho vy užívate a čo robíte, môžete tým inšpirovať mňa a aj ostatných čitateľov.

1 komentár:

  1. milujem tagy vždy sa o človeku dozvieš zaujimave veci...:) no a ten 9bod práve som robila prispevok ,že ja velmi a casto nakupujem cez internet radsej ako v kamennom obchode :)

    OdpovedaťOdstrániť